To takie proste!
Przedszkole Samorządowe nr 176
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

 

 

PONIEDZIAŁEK 20.05.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi /mleko 2%, płatki jęczmienne/, bułka grahamka pszenna
 z masłem, dżemem truskawkowym,

-herbata z róży /woda, herbata z róży, cukier trzcinowy/

-kalarepka

II śniadanie:

-chleb Helios wieloziarnisty z masłem, pasztet sojowy z pomidorami, z.ceb 

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-jabłko

obiad:

-zupa szczawiowa z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, szczaw świeży, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-makaron pszenny, jajeczny z serem białym, masełkiem, cukrem trzcinowym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 21.05.2019

śniadanie:

-chleb słowiański pszenno-żytni z masłem, polędwica wp., ogórek świeży

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-marchewka

II śniadanie:

-kisiel jeżynowy /woda, jeżyny, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-kleks z jogurtu naturalnego

-winogrona

-wafle ryżowe z amarantusem

Obiad:

-zupa grysikowa na rosole, z pietr. /woda, indyk udziec b/s, kasza manna pszenna, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól morska/  

-ziemniaki, filet z indyka pieczony /filet z indyka, czosnek, papryka słodka, oregano, olej rzepakowy, sól morska/

-sałata masłowa ze śmietaną 12%

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 22.05.2019

śniadanie:

-chleb z łopaty pszenno-żytni z masłem, kiełbasa krakowska wp.-wołowa, sałata masłowa

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-jabłko

II śniadanie:

-sałatka owocowa /banan, pomarańcza, brzoskwinie, kiwi, mango, rodzynki/

-wafle kukurydziane

obiad:

-zupa koperkowa z ryżem naturalnym, z.pietr /woda, indyk udziec b/s, koper, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, gulasz cielęcy /cielęcina, cebula, czosnek, majeranek, mąka pszenna, papryka czerwona, olej rzepakowy, sól morska/,

-sałatka z ogórka kiszonego z papryką czerwoną

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

 

 

CZWARTEK 23.05.2019

śniadanie:

-chleb wiejski mączny pszenno-żytni z masłem, filet z indyka pieczony

-kakao  /mleko 2%, kakao naturalne/

-pomidorki koktajlowe

II śniadanie:

-twarożek z sera białego z rzodkiewką, z.ceb.

-bagietka pszenna z masłem

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-dzieci z gr. 1,7 – na wycieczka do ZOO otrzymują drożdżówkę z serem, wodę mineralną, jabłko

obiad:

-zupa kalafiorowa z makaronem pszennym z pełnego ziarna, ziel. pietr./indyk udziec b/s, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, pory, lubczyk, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-ziemniaki, kotlet schabowy /schab b/k, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta z chrzanem /marchewka, chrzan tarty, jogurt naturalny, cukier trzcinowy/

-naturalny sok jabłkowy

 

 

PIĄTEK 24.05.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami ryżowymi /mleko 2%, płatki ryżowe/, chleb żytnio-pszenny
z masłem, pasta z sera białego z czosnkiem

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-chleb orkiszowy z masłem, pasztet warzywny z żurawiną /ciecierzyca gotowana 40%, cebula, woda, olej rzepakowy, żurawina suszona 6,2% (żurawina suszona, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), skrobia kukurydziana, błonnik (grochowy, bambusowy), sól morska, aromaty naturalne, przyprawy (gorczyca), kurkuma/

-bawarka /woda, mleko 2%, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa krem z soczewicy czerwonej z groszkiem ptysiowym pszennym, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, soczewica czerwona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, passata pomidorowa, sól morska/  -ziemniaki, jajko sadzone

-fasolka szparagowa żółta gotowana

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 15.04.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami ryżowymi /mleko 2%, płatki ryżowe/, chleb orkiszowy
z masłem, ser biały, miód spadziowy

-herbata z hibiskusa /woda, herbata z hibiskusa, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek z serem żółtym, z jogurtem naturalnym, z.ceb., pomidor

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa barszcz biały z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, zakwas barszczu, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-łazanki z kapustą /makaron pszenny, jajaeczny łazanka, kapusta biała, cebula, pieprz ziołowy, olej rzepakowy/

-jabłko

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 16.04.2019

śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, szynka staropolska wp., ogórek świeży

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-jabłko

II śniadanie:

-koktajl jagodowy /jogurt naturalny, śmietana 12%, jagody, cukier trzcinowy//

-pieczywo chrupkie 7 ziaren (mąka pszenna, pełnoziarnista mąka pszenna (26%), mąka kukurydziana (21%), pełnoziarnista mąka żytnia (21 %), pełnoziarnista mąka jęczmienna (5%), cukier, ekstrakt jabłkowy, sól, mąka z pszenicy orkisz (1%), mąka z amarantusa (1%), mąka z komosy ryżowej (1%), olej rzepakowy. Do wypieku 100 g produktu użyto 52 g mąki pełnoziarnistej/.

 

Obiad:

-zupa z jarzynowa z ziemniakami, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, kalafior, brokuł, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/  

-leniwe kluseczki z serem białym /mąka pszenna, ser biały, ziemniaki, masło, cukier trzcinowy, sól morska/

-marchewka tarta

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 17.04.2019

śniadanie:

-chleb graham pszenny z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka czerwona

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-budyń waniliowy /mleko 2%, mąka ziemniaczana, cukier waniliowy, żółtka jaj/

-mus owocowy

-chrupki kukurydziane

obiad:

-zupa ogórkowa z ryżem naturalnym, ziel. pietr./indyk udziec b/s, kalafior, brokuł, marchewka, pietruszka, seler, pory, lubczyk, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-ziemniaki, filet z indyka duszony/ filet z indyka, cebula, czosnek, papryka słodka, pieprz ziołowy (gorczyca), mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą , papryką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 18.04.2019

śniadanie:

-chleb szefa pszenno-żytni z masłem, parówka z cielęciną, ketchup łagodny

-bawarka /mleko 2%, herbata czarna, woda, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-twarożek z brzoskwiniami

-wafle kukurydziane

obiad:

-zupa grysikowa na rosole, z.pietr /woda, indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, kasza manna pszenna, sól morska/  

-ziemniaki, mięso zrazy w sosie pomidorowym /mięso wp, mięso wołowe, mąka pszenna, jajko, bułka pszenna, cebula, czosnek, pieprz ziołowy (gorczyca), olej rzepakowy, sól morska/,

-sałatka z ogórka kiszonego

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 19.04.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami owsianymi /mleko 2%, płatki owsiane/, chleb helios pszenno-żytni
z masłem, pasta z sera białego z czosnkiem, pomidor.

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-gruszka

II śniadanie:

-bułka poznańska pszennna z masłem, dżemem truskawkowym /100% owoców Łowicz/

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-marchewka

obiad:

-zupa krupnik, z.pietr /woda, indyk udziec b/s, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  sól morska/  

-ziemniaki, ryba łosoś pieczona w piekarniku /ryba łosoś, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty czerwonej z cebulką, oliwą z oliwek

-naturalny sok jabłkowy

 

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 08.04.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami ryżowymi /mleko 2%, płatki ryżowe/, chleb orkiszowy
z masłem, ser biały, miód spadziowy

-herbata z hibiskusa /woda, herbata z hibiskusa, cukier trzcinowy/

-kalarepka

II śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek z serem żółtym, z jogurtem naturalnym, z.ceb., pomidor

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa barszcz czerwony z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sok z cytryny, sól morska/  

-łazanki z kapustą /makaron pszenny, jajaeczny łazanka, kapusta biała, cebula, pieprz ziołowy, olej rzepakowy/

-jabłko

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

WTOREK 09.04.2019

śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, szynka staropolska wp., ogórek świeży

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-marchewka

II śniadanie:

-sałatka owocowa /banan, pomarańcza, kiwi, brzoskwinie, rodzynki/

-kleks z jogurtu naturalnego

-chrupki kukurydziane

Obiad:

-zupa z groszku łuskanego z makaronem pszennym pełnoziarnistym, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, groszek łuskany, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, sól morska/  

-ziemniaki, filet z indyka duszony /mięso filet z indyka, cebula, czosnek, papryka słodka, oregano,  olej rzepakowy, mąka pszenna, sól morska/

-sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką czerwoną, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

ŚRODA 10.04.2019

śniadanie:

-chleb graham pszenny z masłem, kiełbasa krakowska wp-wołowa, papryka czerwona

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-ryż biały zapiekany z jabłkiem, cynamonem, cukrem trzcinowym

-pierzynka śmietankowa

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa jarzynowa z ziemniakami, ziel. pietr./indyk udziec b/s, kalafior, brokuł, marchewka, pietruszka, seler, pory, lubczyk, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-kasza gryczana, gulasz z fileta kurczaka /filet z kurczaka, papryka słodka, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta

-surówka z pora z jogurtem naturalnym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 11.04.2019

śniadanie:

-chleb szefa pszenno-żytni z masłem, parówka z cielęciną, ketchup łagodny

-bawarka /mleko 2%, herbata czarna, woda, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-kisiel owocowy /woda, mieszanka owoców jagodowych, mąka ziemniaczana,cukier trzcinowy/

-kleks z jogurtu naturalnego

-pieczywo chrupkie 7 ziaren /mąka pszenna, pełnoziarnista mąka pszenna (26%), mąka kukurydziana (21%), pełnoziarnista mąka żytnia (21 %), pełnoziarnista mąka jęczmienna (5%), cukier, ekstrakt jabłkowy, sól, mąka z pszenicy orkisz (1%), mąka z amarantusa (1%), mąka z komosy ryżowej (1%), olej rzepakowy. Do wypieku 100 g produktu użyto 52 g mąki pełnoziarnistej/.

obiad:

-zupa grysikowa na rosole, z.pietr /woda, indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, kasza manna pszenna, sól morska/  

-ziemniaki, mięso zrazy w sosie pomidorowym /mięso wp, mięso wołowe, mąka pszenna, jajko, bułka pszenna, cebula, czosnek, pieprz ziołowy (gorczyca), olej rzepakowy, sól morska/,

-sałatka z ogórka kiszonego

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

PIĄTEK 12.04.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami owsianymi /mleko 2%, płatki owsiane/, chleb helios pszenno-żytni
z masłem, pasta z sera białego z czosnkiem, pomidor.

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-gruszka

II śniadanie:

-bułka poznańska pszennna z masłem, dżemem truskawkowym /100% owoców Łowicz/

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-marchewka

obiad:

-zupa krupnik, z.pietr /woda, indyk udziec b/s, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  sól morska/  

-ziemniaki, ryba łosoś smażona /ryba łosoś, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty czerwonej z cebulką, oliwą z oliwek

-naturalny sok jabłkowy

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

PONIEDZIAŁEK 01.04.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą jaglaną  /mleko 2%, kasza jaglana/, chleb słoneczny pszenno-żytni
z masłem, pasztet warzywny z żurawiną, ziel. ceb.

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-chleb półmetrowy pszenno-żytni z masłem, kiełbasa małopolska wp., ogórek świeży

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-pomarańcza

obiad:

-zupa jarzynowa z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-naleśniki z serem białym/powidłami śliwkowymi /mąka pszenna, jajka, mleko 2%, cukier wanilinowy, cukier trzcinowy, olej rzepakowy/

-polewa truskawkowa /truskawki mrożone, cukier trzcinowy/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

WTOREK 02.04.2019

śniadanie:

-chleb farmerski pszenno-żytni z masłem, szynka z indyka, sałata zielona

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-twarożek z sera białego z rzodkiewką, z.ceb

-pieczywo chrupkie

Obiad:

-zupa z fasoli Jaś z makaronem pszennym, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, fasolka Jaś, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, majeranek,  sól morska/  

-ziemniaki, mięso od szynki pieczone /mięso od szynki wieprzowe, cebula, czosnek, papryka słodka, oregano,  olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z sałaty lodowej z papryką, pomidorem, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

ŚRODA 03.04.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki razowy pszenno-żytni z masłem, filet z kurczaka pieczony, ogórek kiszony

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-banan

II śniadanie:

-bagietka pszenna z masłem, pasta ze szprotek z ziel. ceb., pomidor

-bawarka  /mleko 2%, herbata czarna, woda, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa barszcz biały z ziemniakami, ziel. pietr./indyk udziec b/s, zakwas barszczu, marchewka, pietruszka, seler, pory, lubczyk, sól morska/

-kasza kuskus pszenna, gulasz cielęcy /cielęcina, cebula, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-buraczki z chrzanem /buraki ćwikłowe, chrzan tarty, cukier trzcinowy/

-surówka z selera z rodzynkami, jogurtem naturalnym

-naturalny sok jabłkowy

 

 

CZWARTEK 04.04.2019

śniadanie:

-chleb żytnio-pszenny z masłem, kiełbasa galicyjska indyczo-wieprzowa, papryka czerwona

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kiwi

II śniadanie:

-budyń waniliowy /mleko 2%, żółtka jaj, mąka ziemniaczana, cukier wanilinowy, cukier trzcinowy/

-mus malinowy

obiad:

-zupa koperkowa z ryżem białym, z.pietr /woda, indyk udziec b/s, koper, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana 18%, cebula, sól morska/  

-ziemniaki, kotlet z kurczaka /filet z kurczaka, mąka pszenna, jajko, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/,

-fasolka szparagowa gotowana

-sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem, cebulką

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

PIĄTEK 05.04.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/, bułka kajzerka grahamka pszenna z masłem, ser żółty, pomidor.

-herbata z hibiskusa /woda, herbata z hibiskusa, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-chleb pasterski pszennno-żytni, jogurtowy z masłem,

-sałatka jarzynowa /marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, ogórek kiszony, majonez kielecki (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%). Bez substancji konserwujących), jogurt naturalny/, z.ceb.

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna,cytryna, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa pomidorowa z makaronem pszennym, z.pietr /woda, indyk udziec b/s, passata pomidorowa,  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna,  śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, ryba pieczona w piekarniku /ryba dorsz, ryba miruna, sok z cytryny, olej rzepakowy, sól morska/

-surówka z kapusty kiszonej z marchewką, cebulką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 


Ostatnia aktualizacja: 2019-05-20