To takie proste!
Przedszkole Samorządowe nr 176
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 18.03.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami orkiszowymi /mleko 2%, płatki orkiszowe/, chleb pasterski pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek z jogurtem naturalnym, ziel. ceb. pomidor

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-chleb myślenicki razowy pszenno-żytni z masłem, kiełbasa galicyjska indyczo-wieprzowa, sałata zielona

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-mandarynka

obiad:

-kapuśniak z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól morska/  

-makaron pszenny, jajeczny z serem białym, masełkiem, cukrem trzcinowym

-naturalny sok jabłkowy

 

 

WTOREK 19.03.2019

śniadanie:

-chleb staropolski pszenno-żytni z masłem, szynka z kurczaka, ogórek kiszony

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kiwi

II śniadanie:

-ryż biały zapiekany z jabłkiem, cynamonem

-kleks z jogurtu naturalnego

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

Obiad:

-zupa z groszku łuskanego z groszkiem ptysiowym pszennym, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, groszek łuskany, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, sól morska/  

-ziemniaki, cielęcina duszona /cielęcina, cebula, czosnek, majeranek, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty czerwonej z cebulką,

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

ŚRODA 19.03.2019

śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, z.ceb., szynka naturalna wp., sałata zielona

-kawa z mlekiem /mleko 2%, / kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-pomarańcza

II śniadanie:

-chleb żytni z masłem, pasta z sera białego z makrelą w pomidorach,  z ziel. ceb

-herbata z cytryną  /woda,  herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-rosół z makaronem pszennym, jajecznym, ziel. pietr./mięso rosołowe wołowe, marchewka, pietruszka, seler, pory, lubczyk, sól morska/

-ziemniaki, udka z kurczaka pieczone /udka z kurczaka b/s, papryka słodka , oregano, czosnek/

-surówka z sałaty lodowej z papryką czerwoną, ogórkiem świeżym, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 20.03.2019

śniadanie:

-chleb słowiański pszenno-żytni z masłem, kiełbasa krakowska wp-wołowa, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-kisiel truskawkowy /truskawki mrożone, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-kleks z jogurtu naturalnego

-banan

obiad:

-zupa pomidorowa z ryżem naturalnym, z.pietr /woda, indyk udziec b/s, passata pomidorowa marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana 18%, cebula, sól morska/  

-pierogi z mięsem /mąka pszenna, mąka orkiszowa, jajko, mięso wołowe, cebula, sól morska/,
z masełkiem z cebulką,

-jabłko

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

PIĄTEK 21.03.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą jaglaną /mleko2%, kasza jaglana/, chleb graham pszenny z masłem, ser żółty, papryka czerwona

-herbata z hibiskusa /woda, herbata z hibiskusa, cukier trzcinowy/

-pomarańcza

II śniadanie:

-ciasto marchewkowe /marchewka, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, sok z cytryny, cukier trzcinowy, soda oczyszczona, proszek do pieczenia/

-bawarka /mleko 2%, herbata czarna, woda, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa brokułowa z kaszą jęczmienną, z.pietr /woda, indyk udziec b/s, brokuły mrożone, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, mąka pszenna,  śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, jajko sadzone

-szpinak gotowany /szpinak mrożony, czosnek, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

PONIEDZIAŁEK 11.03.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/, chleb żytni z masłem, pasta z sera żółtego i jajek z ziel. ceb.

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-chleb z łopaty pszenno-żytni z masłem, pasztet sojowy z pomidorami

-bawarka /mleko 2%, herbata czarna, woda, cukier trzcinowy/

-gruszka

obiad:

-barszcz biały z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, zakwas barszczu żytni, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, majeranek, sól morska/  

-leniwe kluseczki  /mąka pszenna, ,ziemniaki, ser biały, jajka, masło, cukier trzcinowy, sól morska/

-marchewka tarta z jabłkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

WTOREK 12.03.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, schab pieczony, ogórek świeży

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-jabłko

II śniadanie:

-budyń waniliowy /mleko 2%, żółtka jaj, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy, cukier wanilinowy/

-banan

-pieczywo chrupkie pszenne

Obiad:

-zupa grysikowa na rosole, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, kasza manna pszenna, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, sól morska/  

-ziemniaki, kotlet z kurczaka /filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-surówka z kapusty kiszonej z cebulą, marchewką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

ŚRODA 13.03.2019

śniadanie:

-bułka kajzerka grahamka pszenna z masłem, z.ceb., parówka z cielęciną, ketchup łagodny,

-bawarka /mleko 2%, herbata czarna, woda, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-chleb orkiszowy z masłem, pata z makreli z ziel. ceb

-bawarka  /mleko 2%, herbata czarna, woda, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa jarzynowa z ziemniakami, z.pietr /woda, indyk udziec b/s, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana 18%, cebula, lubczyk, sól morska/  

-kasza jęczmienna, gulasz z indyka,

-buraczki z chrzanem /buraki ćwikłowe, chrzan tarty, cukier trzcinowy/

-surówka z selera  z jabłkiem, rodzynkami, jogurtem naturalnym/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

CZWARTEK 14.03.2019

śniadanie:

-chleb wiejski mączny pszenno-żytni z masłem, filet z kurczaka pieczony, pomidor

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-jabłko

II śniadanie:

-twarożek z brzoskwiniami

-wafle kukurydziane

obiad:

--zupa szczawiowa z ryżem białym /woda, indyk udziec b/s, przecier szczawiowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, mąka pszenna,  śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, zrazy duszone w sosie pomidorowym /mięso wp., mięso wołowe, jajka, weka pszenna, cebula, czosnek, mąka pszenna, passata pomidorowa, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z ogórka kiszonego z papryką czerwoną

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

PIĄTEK 15.03.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami owsianymi /mleko2%, płatki owsiane/, chleb pszenny z masłem, pasta
z sera białego z czosnkiem. pomidor

-herbata z hibiskusa /woda, herbata z hibiskusa, cukier trzcinowy/

II śniadanie:

-chleb Helios wieloziarnisty pszenno-żytni z masłem, dżemem truskawkowym

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kiwi

obiad:

-zupa  z fasoli Jaś z makaronem pszennym, jajecznym /udziec z indyka b/s, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, majeranek, sól morska/

-ziemniaki, ryba dorsz z piekarnika /ryba dorsz, sok z cytryny, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-marchewka gotowana /marchewka, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-naturalny sok jabłkowy

 

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 


Ostatnia aktualizacja: 2019-03-14