To takie proste!
Przedszkole Samorządowe nr 176
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 09.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/, chleb orkiszowy
z masłem, pasta z sera białego z ziel. ceb.,

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-chleb wiejski mączny pszenno-żytni z masłem, pasta z makreli, ogórek malosolny

-herbata miętowa  /woda, herbata miętowa, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa kalafiorowa z ryżem, białym z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kalafiory, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/  

-ziemniaki, jajko sadzone, szpinak /szpinak, czosnek, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 10.09.2019

śniadanie:

-chleb słoneczny wieloziarnisty pszenno-żytni z masłem, parówka z cielęciną, ketchup łagodny

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-melon

II śniadanie:

-koktaj jagodowy /kefir naturalny, śmietana 12%, jagody leśne, cukier trzcinowy/

-wafle ryżowe

Obiad:

-krupnik z kaszą jęczmienną, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól morska/  

-ziemniaki, schab duszony schab b/k, cebula, czosnek, papryka słodka, oregano, mąka pszenna,  olej, rzepakowy, sól morska/

-kapusta młoda gotowana /kapusta młoda, cebula, z.pietr, koper, z.ceb., sól morska, mąka pszenna/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 11.09.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, filet z indyka, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarepka

II śniadanie:

-kisiel truskawkowy /woda, truskawki, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-kleks z jogurtu naturalnego

-śliwki

obiad:

-barszcz czerwony z ziermniakami, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sok z cytryny, sól morska/  

-makaron pszenny z sosem bolońskim /mięso wołowe b/k, cebula, czosnek, passata pomidorowa, oregano, olej rzepakowy, sól morska/,

-naturalny sok jablkowy

 

CZWARTEK 12.09.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, szynka staropolska wp., salata zielona

-bawarka /mleko 2%, woda, herbata czarna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-napój sojowy czekoladowy

-pieczywo chrupkie żytnie

-jabłko

obiad:

-zupa koperkowa z ryżem naturalnym, z. pietr. /indyk udziec b/s, koper, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-ziemniaki, klops pieczony /mięso wieprzowe, mięso z indyka, filet z indyka, cebula, czosnek, bułka pszenna, jajka, olej rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta z chrzanem, jogurtem naturalnym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 13.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą jaglaną, chleb graham pszenny z masłem, pasta z jajek z ziel. cebulką

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-nektarynka

II śniadanie:

-twarożek z sera białego z rzodkiewką

-chałka pszenna z masłem

obiad:

-zupa grochowa z makaronem pszennym, jajecznym, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, groszek łuskany, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, majeranek, sól morska/,

-ziemniaki, filet z dorsza smażony /ryba dorsz, sok z cytryny, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z sałaty lodowej z pomidorem, papryką kolorową, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

PONIEDZIAŁEK 02.09.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek z ziel. ceb.,

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa szynkowa wp., sałata zielona

-herbata miętowa  /woda, herbata miętowa, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa jarzynowa z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kalafiory, brokuły, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/  

-makaron pszenny, jajeczny z serem białym, masełkiem, cukrem trzcinowym

-mus truskawkowy

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 03.09.2019

śniadanie:

-chleb razowy pszenno-żytni z masłem, filet z kurczaka pieczony, pomidor malinowy

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-ryż biały zapiekany z jabłkiem, cynamonem, cukrem trzcinowym

-kleks z jogurtu naturalnego

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

Obiad:

-krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym pszennym, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, soczewica czerwona, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  sól morska/  

-ziemniaki, filet z indyka duszony /filet z indyka, cebula, czosnek, papryka słodka, oregano, mąka pszenna,  olej, rzepakowy, sól morska/

-mizeria ze świeżych ogórków z koperkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 04.09.2019

śniadanie:

-chleb z łopaty pszenno-żytni z masłem, szynka z indyka, papryka kolorowa

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarepka

II śniadanie:

-budyń waniliowy /mleko 2%, mąka ziemniaczana, żółtka jaj, cukier wanilinowy, cukier trzcinowy/

-winogrona jasne

obiad:

-zupa ogórkowa z ziemniakami, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-kasza jęczmienna, gulasz wołowy /mięso wołowe b/k, cebula, czosnek, papryka slodka, oregano, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól morska/,

-marchewka tarta z jabłkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 05.09.2019

śniadanie:

-chleb Helios wieloziarnisty pszenno-żytni z masłem, polędwica wp., ogórek malosolny

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-pomidorki koktajlowe

II śniadanie:

-sałatka owocowa /banan, pomiarańcza, kiwi, nektarynka, melon, rodzynki/

-wafle ryżowe

obiad:

-zupa ze świeżej fasoli Jaś z makaronem pszennym pełnoziarnistym, z. pietr. /indyk udziec b/s, fasola Jaś, marchewka, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, majeranek, sól morska/

-ziemniaki, kotlet z kurczaka /filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-buraczki tarte z chrzanem /buraki ćwikłowe, chrzan tarty, cukier trzcinowy, sól morska/

-surówka z pora z jogurtem naturalnym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 06.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka grahamka pszenna z masłem, miodem wielokwiatowym

-jabłko

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

II śniadanie:

-krem z kaszy manny /mleko 2%, woda, kasza manna pszenna, sól morska/

-mus jagodowy /jagody leśne, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa pomidorowa z ryżem naturalnym, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/,

-ziemniaki, filet z miruny pieczony /ryba miruna, sok z cytryny, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką kolorową, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 26.08.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą jaglaną, chleb graham pszenny z masłem, pasta z jajek z ziel. ceb., papryka kolorowa

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

II śniadanie:

-chleb szefa pszenno-żytni z masłem, pasta z sardynek, ogórek świeży

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa barszcz biały z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, zakwas barszczu pszenny razowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, majeranek, sól morska/  

-naleśniki z serem białym/dżemem truskawkowym /mąka pszenna, jajko, mleko 2%, cukier trzcinowy, cukier wanilinowy, olej rzepakowy, sól morska/

-polewa z jogurtu naturalnego

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 27.08.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, filet z indyka wędzony, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kalarepka

II śniadanie:

-rmakaron pszenny z koktajlem truskakowym /kefir naturalny, śmietana 12%, truskawki, cukier trzcinowy/

Obiad:

-zupa krupnik, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, kasza jęczmienna, sól morska/  

-ziemniaki, cielęcina duszona /cielęcina, cebula, czosnek, papryka słodka, majeranek, mąka pszenna,  olej, rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta z jabłkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 28.08.2019

śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, kielbasa krakowska wp-wołowa, sałata zielona

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-galaretka owocowa

-kleks  z jogutru naturalnego

-borówka amerykańska

obiad:

-zupa barszcz czerwony z ziemniakami, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, buraki ćwiklowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,, sól morska/  

-kasza gryczana, gulasz z ikurczaka /filet z kurczaka, cebula, czosnek, papryka slodka, oregano, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól morska/,

-sałatka z ogórka małosolnego

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 29.08.2019

śniadanie:

-chleb wiejski mączny pszenno-żytni z masłem, szynka z kurczaka, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-jabłko

II śniadanie:

-twarożek z sera białego z rzodkiewką

-chrupki kukurydziane

-herbata miętowa /woda, herbata miętowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa koperkowa z ryżem, z. pietr. /indyk udziec b/s, koper, marchewka, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-ziemniaki, filet z indyka pieczony /mięso z fileta indyka, czosnek, papryka slodka, olej rzepakowy, sól morska/

-brokuły gotowane

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

PIĄTEK 30.08.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą manną pszenną, chleb pasterski pszenno-żytni, jogurtowy z masłem, pasta z sera białego z ziel. ceb

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-kisiel owocowy /mieszanka owoców jagodowych, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-nektarynka

obiad:

-zupa pomidorowa z makaronem pszennym, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/,

-ziemniaki, kotlet mielony z ryby /ryba dorsz, ryba miruna, weka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty pekińskiej z marchewką, cebulką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostatnia aktualizacja: 2019-09-09