To takie proste!
Przedszkole Samorządowe nr 176
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

 

WTOREK 07.01.2020

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą jaglaną, chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, dżem truskawkowy

-herbata z cytryną  /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-chleb orkiszowy z masłem, schab pieczony w majeranku, papryka czerwona

-herbata malinowa  /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa kapuśniak z ziemniakami, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  mąka pszenna, liść laurowy, kminek, majeranek, sól morska/  

-leniwe kluseczki z serem białym, z masełkiem, cukrem trzcinowym /mąka pszenna, ziemniaki, ser biały, jajka, sól morska/

-kiwi

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 08.01.2020

śniadanie:

-weka pszenna z masłem, kiełbasa szynkowa wp., pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-jabłko

II śniadanie:

-banan

-wafle ryżowe ze słonecznikiem

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

Obiad:

-zupa grysikowa na rosole, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, kasza manna pszenna,  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, sól morska/  

-ziemniaki, filet z   duszony /filet z indyka, cebula, czosnek, mąka pszenna, papryka słodka, oregano, olej rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta z chrzanem /marchewka, chrzan tarty, jogurt naturalny/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 09.01.2020

śniadanie:

-chleb żytnio-pszenny z masłem, szynka staropolska wp., ogórek kiszony

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-marchewka

II śniadanie:

-budyń waniliowy /mleko 2%, żółtka jaj, mąka ziemniaczana, laski wanilii, cukier trzcinowy/

-mandarynka

-chrupki kukurydziane

obiad:

-zupa pomidorowa z ryżem naturalnym /woda, indyk udziec b/s, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, kotlet z kurczaka /filet z kurczaka, mąka pszenna, jajko, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-buraczki tarte /buraki ćwikłowe, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól morska/

-surówka z selera z rodzynkami, jogurtem naturalnym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcin

 

 

 

PIĄTEK 10.01.2020

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami owsianymi /mleko 2%, płatki owsiane/,  bułka kajzerka pszenna
z masłem, pasta z jajek z ziel. ceb.

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-ryż zapiekany z jabłkiem cynamonem, cukrem wanilinowym, cukrem trzcinowym/

-kleks z jogurtu naturalnego

-herbata malinowa  /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, kalafior,  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/

-ziemniaki, filet z dorsza pieczony /filet z dorsza, sok z cytryny, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty czerwonej z cebulką, olejem rzepakowym, solą morską

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

Poniedziałek 23.12.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami płatkami kukurydzianymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/, chleb graham pszenny z masłem, ser żółty, pomidor, ziel. ceb.

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata  z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, pasztet sojowy z pomidorami, z.ceb.

-herbata z cytryną  /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa barszcz biały z ziemniakami, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, zakwas barszczu pszenny razowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  mąka pszenna, śmietana 18%, majeranek, sól morska/  

-makaron pszenny, jajeczny z serem białym, śmietanką, cukrem trzcinowym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Piątek 27.12.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kuleczkami wielozbożowymi, chleb szefa pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek
z ziel. ceb., papryka czerwona

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-paruchy drożdżowe (pszenica) z jagodami

-koktajl jagodowy /kefir naturalny, śmietana 12%, jagody, cukier trzcinowy/

Obiad:

-zupa krupnik z jarzynami, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, kasza jęczmienna,  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, sól morska/  

-ziemniaki, filet z miruny pieczony /ryba miruna, sok z cytryny, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty czerwonej z cebulką, olejem rzepakowym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Poniedziałek 30.12.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kasza jaglaną /mleko 2%, kasza jaglana/, chleb pasterski pszenno-żytni z masłem,  miód lipowy

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-twarożek z sera białego z brzoskwiniami

-podpłomyki pszenne/pieczywo chrupkie pszenne

-herbata z owoców lśsnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa ogórkowa z ryżem naturalnym /woda, indyk udziec b/s, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, jajko sadzone, marchewka gotowana z groszkiem /marchewka z groszkiem, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcino

 

Wtorek 31.12.2019

śniadanie:

-chleb żytnio-pszenny z masłem, dżem morelowy, ser biały, mleko 2%

-marchewka

II śniadanie:

-kisiel owocowy /woda, mieszanka owoców jagodowych, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-jabłko

-chrupki kukurydziane

obiad:

-zupa jarzynowa z makaronem pszennym, jajecznym, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/

-ziemniaki, gulasz wołowy /mięso wołowe, cebula, czosnek, pieprz ziołowy(gorczyca), papryka słodka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z ogórka kiszonego z papryką

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

Czwartek 02.01.2020

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, pasztet warzywny (seler) z żurawiną

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-mandarynka

II śniadanie:

-makaron pszenny zapiekany z jabłkiem, cynamonem, cukrem trzcinowym

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa z soczewicy czerwonej z grzankami pszennymi,  z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, soczewica czerwona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, przecier pomidorowy, sól morska/,

-ziemniaki, jajko sadzone, marchewka tarta

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Piątek 03.01.2020

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/, chleb orkiszowy
z masłem, pasta z sera białego z ziel. ceb.

-herbata  z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-weka pszenna z masłem, powidła śliwkowe

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

Obiad:

-zupa fasolowa z makaronem pszennym z pełnego ziarna, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, fasola Jaś,  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, mąka pszenna, majeranek, sól morska/  

-ziemniaki, filet z morszczuka smażony /ryba morszczuk, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-surówka z kapusty kiszonej z marchewką, cebulką

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

PONIEDZIAŁEK 25.11.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/ chleb graham  pszenny, ser biały, pomidor, z.ceb.

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-kalarepka

II śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, ser żółty, papryka czerwona

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa ogórkowa z ryżem, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  czosnek, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, jajko sadzone

-fasolka szparagowa żółta gotowana

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 26.11.2019

śniadanie:

-chleb z łopaty pszenno-żytni z masłem, szynka z kurczaka, papryka czerwona

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-koktajl jagodowy /kefir naturalny, śmietana 12%, jagody, cukier trzcinowy/

-banan

-wafle ryżowe

Obiad:

-zupa rosół z makaronem pszennym, jajecznym, z. pietr. /woda, kurczak, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, sól morska/  

-ziemniaki, klops pieczony wp.- wołowy /mięso wołowe, mięso wp., weka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól morska/

-buraczki z chrzanem /buraki ćwikłowe, chrzan tarty, cukier trzcinowy/

-surówka z selera /seler, rodzynki, jogurt naturalny/

-naturalny sok jabłkowy

 

ŚRODA 27.11.2019

śniadanie:

-bułka kajzerka/grahamka pszenno-żytni z masłem, kiełbasa szynkowa wp., pomidor

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-pomarańcza

II śniadanie:

-kisiel jeżynowy /woda, jeżyny, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-kleks z jogurtu naturalnego

-chrupki kukurydziane

-jabłko

obiad:

-barszcz biały z ziemniakami, /woda, indyk udziec b/s, zakwas pszenny razowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/  

-kasza jęczmienna, gulasz z cielęciny /cielęcina, czosnek, majeranek, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-mizeria z koperkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcino

 

CZWARTEK 28.11.2019

śniadanie:

-chleb wiejski mączny pszenno-żytni z masłem, filet z indyka wędzony, ogórek kiszony

-kawa z mlekiem /mleko 2% kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-mandarynka

II śniadanie:

-ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem, cukrem trzcinowym

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa z fasoli Jaś z grzankami pszennymi, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  mąka pszenna, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie,  sól morska/

-ziemniaki, udka z kurczaka pieczone /udka z kurczaka b/s, czosnek, pieprz ziołowy(gorczyca), papryka słodka, oregano, bazylia, olej rzepakowy, sól morska/

-surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

PIĄTEK 29.11.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą jaglaną /mleko 2%, kasza jaglana/, chleb słoneczny wieloziarnisty pszenno-żytni z masłem, ser biały, dżem truskawkowy

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-kiwi

II śniadanie:

-bagietka  pszenna z masłem, pasztet warzywny(seler) z żurawiną, z.ceb.

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa kalafiorowa z makaronem pszennym, z pełnego ziarna,  z. pietr. /woda, indyk udziec b/s,  kalafiory, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18% sól morska/,

-ziemniaki, ryba dorsz smażony /ryba dorsz, mąka pszenna,  jajka, bułka tarta pszenna, sól morska, olej rzepakowy/

-marchewka mini gotowana

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

PONIEDZIAŁEK 18.11.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi /mleko 2%, płatki jęczmienne/ chleb słoneczny wieloziarnisty  pszenno-żytni z masłem, ser żółty, sałata zielona

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, pasta ze szprotek w pomidorach, z.ceb.

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-mandarynka

obiad:

-barszcz czerwony z ziemniakami, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  czosnek, mąka pszenna, śmietana 18%, sok z cytryny, sól morska/  

-pierogi ruskie /mąka pszenna/orkiszowa, ziemniaki, ser biały, cebula, masło, sól morska/ pierogi
z truskawką / dla dzieci uczulonych na mleko

-naturalny sok jabłkowy

 

WTOREK 19.11.2019

śniadanie:

-chleb wiejski mączny pszenno-żytni z masłem, polędwica wp., pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kalarepka

II śniadanie:

-napój sojowy czekoladowy

-banan

Obiad:

-zupa pieczarkowa z makaronem pszennym, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, pieczarki, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, lubczyk, sól morska/  

-ziemniaki, kotlet z indyka /filet z indyka, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-brokuły gotowane

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 20.11.2019

śniadanie:

-chleb razowy pszenno-żytni z masłem, kiełbasa krakowska wp-wołowa, ogórek świeży

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-pomarańcza

II śniadanie:

-budyń waniliowy /mleko 2%, żółtka jaj, mąka ziemniaczana, laska wanilii, cukier trzcinowy/

-mus malinowy

-jabłko

obiad:

-zupa jarzynowa z ziemniakami woda, indyk udziec b/s, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, groszek zielony, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/  

-kasza gryczana, gulasz z fileta kurczaka /filet z kurczaka, czosnek, papryka słodka, oregano, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta z chrzanem /marchewka, chrzan tarty, jogurt naturalny, cukier trzcinowy/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcino

 

CZWARTEK 21.11.2019

śniadanie:

-chleb półmetrowy pszenno-żytni z masłem, filet z kurczaka pieczony, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2% kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-jabłko

II śniadanie:

-ryż biały z koktajlem truskawkowym /kefir naturalny, śmietana 12%, truskawki, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa grochowa z makaronem pszennym z. pietr /woda, indyk udziec b/s, groszek łuskany, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  mąka pszenna, majeranek,  sól morska/

-ziemniaki, schab duszony /schab wp. cebula, czosnek, pieprz ziołowy(gorczyca), papryka czerwona, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty czerwonej z cebulką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

PIĄTEK 22.11.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami owsianymi /mleko 2%, płatki owsiane/, chleb orkiszowy
z masłem, pasta z jajek , z.ceb.

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-chałka pszenna z masłem,

-twarożek z sera białego z brzoskwiniami

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cukier trzcinowy, cytryna/

obiad:

-zupa pomidorowa z ryżem naturalnym,  z. pietr. /woda, indyk udziec b/s,  passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18% sól morska/,

-ziemniaki, ryba miruna pieczona /ryba miruna, sok z cytryny, sól morska, olej rzepakowy/

-surówka z kapusty kiszonej z marchewką

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

WTOREK 12.11.2019

śniadanie:

-chleb pasterski pszenno-żytni z masłem, pasztet sojowy z pomidorami, z.ceb.

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-kisiel jeżynowy /woda, jeżyny, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-kleks z jogurtu naturalnego

-jabłko

-chrupki kukurydziane

Obiad:

-zupa kapuśniak z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, kminek, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, sól morska/  

-leniwe kluseczki z serem białym /mąka pszenna, ziemniaki, ser biały, jajka, masło, cukier trzciwnowy, sól morska/

-marchewka tarta

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 13.11.2019

śniadanie:

-chleb graham pszenny z masłem, szynka staropolska, papryka czerwona

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarepka

II śniadanie:

-sałatka owocowa /banan, mandarynka, brzoskiwnie, pomarańcza, kiwi, rodzynki/

-podpłomyki pszenne

obiad:

-zupa krem z soczewicy z groszkiem ptysiowtym pszennym /woda, indyk udziec b/s, soczewica czerwona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, passata pomidorowa, sól morska/  

-ziemniaki, udko z kurczaka pieczone /udko z kurczaka b/s, czosnek, papryka słodka, oregano, bazylia, olej rzepakowy, sól morska/

-surówka  z kapusty pekińskiej z marchewką z oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcino

 

CZWARTEK 14.11.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, filet z indyka pieczony, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2% kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-gruszka

II śniadanie:

-makaron pszenny, jajeczny zapiekany z jabłkiem, cynamonem, cukrem trzcinowym

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa barszcz biały z ziemniakami z. pietr /woda, indyk udziec b/s, zakwas barszczu pszenny razowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/

-kasza jęczmienna, gulasz cielęcy /cielęcina, cebula, czosnek, pieprz ziołowy(gorczyca), mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z ogórka kiszonego z papryką kolorową

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 15.11.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzinymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/, chleb orkiszowy
z masłem, pasta z sera białego z czosnkiem,

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-chleb szefa pszenno-żytni z masłem, miodem lipowym

-bawarka /mleko 2%, herbata czarna, woda, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa jarzynowa z ryżem naturalnym,  z. pietr. /woda, indyk udziec b/s,  kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, groszek zielony, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18% sól morska/,

-ziemniaki, kotlet mielony z morszczuka /ryba morszczuk, jajka, weka pszenna, bułka tarta pszenna, sól morska, olej rzepakowy/

-buraczki gotowane /buraki ćwikłowe, sok z cytryny, cukier trzciwnowy, sól morska/

-surówka  z pora

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

PONIEDZIAŁEK 04.11.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami owsianymi /mleko 2%, płatki owsiane/ chleb pszenny z masłem, ser biały

dżem truskawkowy

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-chleb myślenicki razowy pszenno-żytni z masłem, pasztet warzywny z żurawiną (seler)

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-śliwki

obiad:

-zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, kalafior, fasola szparagowa, brokuły,  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, jajko sadzone

-marchewka gotowana /marchewka, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 05.11.2019

śniadanie:

-chleb z łopaty pszenno-żytni z masłem, parówka z cielęciną, ketchup łagodny

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-jabłko

II śniadanie:

-gruszka w kremie waniliowym /mleko 2%, żółtka jaj, mąka ziemniaczana, laska wanilii, cukier trzcinowy/

-wafle pszenne

Obiad:

-zupa z fasoli Jaś, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, sól morska/  

-ziemniaki, pieczeń wołowa duszona  /mięso wołowe, cebula, czosnek, mąka pszenna, papryka słodka, pieprz ziołowy(gorczyca), olej rzepakowy, sól morska/

-surówka z kapusty kiszonej z marchewką, cebulką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 06.11.2019

śniadanie:

-chleb mączny pszenno-żytni z masłem, kiełbasa krakowska wp-woł, sałata zielona

-bawarka /mleko 2%, herbata czarna, woda, cukier trzcinowy/

-pomidorki koktajlowe

II śniadanie:

-napój sojowy czekoladowy

-pieczywo chrupkie żytnie 7 ziaren

-mandarynka

obiad:

-zupa barszcz czerwony z ziemniakami /woda, indyk udziec b/s, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sok z cytryny, sól morska/  

-ryż biały, gulasz z fileta kurczaka /filet z kurczaka, cebula, czosnek, papryka słodka, oregano, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól morska/

-surówka  z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką kolorową

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 07.11

śniadanie:

-chleb żytnio-pszenny z masłem, filet z kurczaka, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2% kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-twarożek z sera białego z brzoskwiniami

-wafle ryżowe z amarantusem

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa ogórkowa z ryżem naturalnym, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/

-ziemniaki, filet z indyka pieczony /filet z indyka, czosnek, oregano, pieprz ziołowy(gorczyca), olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty czerwonej /kapusta czerwona, cebula, sok z cytryny, olej rzepakowy/

-sok jabłkowy naturalny

 

PIĄTEK 08.11.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami orkiszowymi /mleko 2%, płatki orkiszowe/, bułka pszenna  
z masłem, pasta z jajek z z.ceb,

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-banan

II śniadanie:

-chleb graham pszenno-żytni z masłem, powidła śliwkowe

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarepka

obiad:

-zupa grysikowa na rosole,  z. pietr. /woda, indyk udziec b/s,  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, kasza manna pszenna, sól morska/,

-ziemniaki, ryba dorsz smażony /ryba dorsz, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, sól morska, olej rzepakowy/

-buraczki gotowane /buraki ćwikłowe, sok z cytryny, sól morska, cukier trzcinowy/

-surówka z selera z jogurtem naturalnym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

PONIEDZIAŁEK 28.10.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami jaglanymi /mleko 2%, płatki jaglane/ chleb pasterski  pszenno-żytni, jogurtowy z masłem, miodem lipowym

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, ser żółty, sałata zielona

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-krupnik z kaszą jęczmienną, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  sól morska/  

-makaron pszenny, jajeczny z serem białym, cukrem trzcinowym

-mus truskawkowy

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 29.10.2019

śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, filet z kurczaka pieczony, papryka czerwona

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-jabłko

II śniadanie:

-paruchy drożdżowe /mąka pszenna, jajka, mleko 2%, drożdże, olej rzepakowy/

-mus jagodowy/ jogurt naturalny, śmietana 12%, jagody, cukier trzcinowy/

Obiad:

-zupa szczawiowa z ryżem naturalnym, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, przecier szczawiowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, klops pieczony /mięso wp., mięso wołowe, cebula, czosnek, weka pszenna, jajka, pieprz ziołowy(gorczyca), olej rzepakowy, sól morska/

-buraczki z chrzanem /buraki ćwikłowe, chrzan tarty, cukier trzcinowy, sól morska/

-surówka z pora z marchewką

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 30.10.2019

śniadanie:

-chleb graham pszenny z masłem, kiełbasa szynkowa wp., sałata zielona

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarep

II śniadanie:

-chleb wieloziarnisty pszenno-żytni z masłem, pasta z makreli wędzonej z ziel. ceb., pomidor

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy

-gruszka

obiad:

-zupa grochowa z groszkiem ptysiowym pszennym /woda, indyk udziec b/s, groszek łuskany, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, sól morska/  

-kasza gryczana, filet z indyka duszony /filet z indyka, cebula, czosnek, papryka słodka, oregano, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól morska/

-sałatka z ogórka kiszonego z papryką kolorową

-sok jabłkowy naturalny

 

CZWARTEK 31.10.2019

śniadanie:

-chleb orkiszowy z masłem, szynka z indyka, ogórek zielony

-kawa z mlekiem /mleko 2% kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-banan

II śniadanie:

-twarożek z rzodkiewką, z.ceb,

-podpłomyk pszenny

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-rosół z makaronem pszennym, jajecznym, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, mięso wołowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, sól morska/

-ziemniaki, kotlet z kurczaka /filet z kurczaka, mąka pszenna, jajko, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z sałaty lodowej z pomidorem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 21.10.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/, chleb słoneczny wieloziarnisty pszenno-żytni z masłem, ser biały, dżem truskawkowy słodzony zagęszczonym sokiem jabłkowym

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-kalarepka

II śniadanie:

-bagietka pszenna z pasztetem sojowym, z pomidorami,

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa pieczarkowa z łazankami pszennymi, z pietr  /woda, indyk udziec b/s, pieczarki, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, jajko sadzone, szpinak /szpinak, czosnek, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 22.10.2019

śniadanie:

-chleb półmetrowy pszenno-żytni z masłem, szynka z kurczaka, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-ryż biały zapiekany z jabłkiem, cynamonem

-kleks z jogurtu naturalnego

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

Obiad:

-zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kalafiory, brokuły, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, cielęcina duszona /cielęcina, cebula, czosnek, majeranek, mąka pszenna, pieprz ziołowy(gorczyca), olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty czerwonej /kapusta czerwona, cebula, sok z cytryny, cukier trzcinowy, olej rzepakowy, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 23.10.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki razowy pszenno-żytni z masłem, szynka naturalna wp., ogórek kiszony

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-śliwki

II śniadanie:

-chleb orkiszowy z masłem,

-sałatka jarzynowa /marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, groszek zielony, kukurydza, ogórek kiszony, jajko, majonez kielecki, jogurt naturalny, sól morska/

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa pomidorowa z makaronem pszennym z pełnego ziarna /woda, indyk udziec b/s, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, gulasz z fileta indyka /filet z indyka, cebula, czosnek, papryka słodka, oregano, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól morska/

-sałatka z kapusty kiszonej /kapusta kiszona, marchewka, cebula, cukier trzcinowy/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

CZWARTEK 24.10.2019

śniadanie:

-chleb wiejski mączny pszenno-żytni z masłem, kiełbasa krakowska wp-wołowa, sałata zielona

-kawa z mlekiem /mleko 2% kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kiwi

II śniadanie:

-kisiel jeżynowy /woda, jeżyny, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-gruszka

-wafle ryżowe

obiad:

-zupa krem z dyni z grzankami pszennymi, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, dynia, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól morska/

-ziemniaki, filet z kurczaka pieczony /filet z kurczaka, czosnek, papryka słodka, olej rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta

-surówka z selera z rodzynkami, jogurtem naturalnym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 25.10.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą manną pszenną /mleko 2%, kasza manna/, chleb razowy pszenny  
z masłem, pasta z jajek i sera żółtego z jogurtem naturalnym, z.ceb,

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-chleb żytnio-pszenny z masłem, pasta z szprotek z ziel. ceb., pomidor

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-mandarynka

obiad:

-zupa ogórkowa z ryżem naturalnym,  z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/,

-łazanki z kapustą /makaron łazanki pszenny, kapusta biała, cebula, czosnek, pieprz ziołowy(gorczyca), sól morska, olej rzepakowy/

-naturalny sok jabłkowy

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

PONIEDZIAŁEK 14.10.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami owsianymi /mleko 2%, płatki owsiane/, chleb orkiszowy
z masłem, miód wielokwiatowy

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-chleb z łopaty pszenno-żytni z masłem, pasta z sera białego ze szprotkami, z.ceb., pomidor

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-śliwka

obiad:

-barszcz biały z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, zakwas barszczu pszenny razowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-makaron rurka pszenny z pełnego ziarna z sosem bolońskim /mięso z indyka, czosnek, passata pomidorowa, oregano, bazylia, olej rzepakowy, sól morska/

-mandarynka

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 15.10.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, filet z kurczaka pieczony, sałata zielona

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-pomidorki koktajlowe

II śniadanie:

-budyń waniliowy /mleko 2%, żółtka jaj, mąka ziemniaczana, laska wanilii, cukier trzcinowy/

-kleks jagodowy

-chrupki kukurydziane

Obiad:

-zupa koperkowa z ryżem białym, z.pietr  

-ziemniaki, kotlet z indyka /filet z indyka, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy, sól morska/

-fasolka szparagowa zielona gotowana

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 16.10.2019

śniadanie:

-chleb żytnio-pszenny z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek kiszony

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-jabłko

II śniadanie:

-banan

-pieczywo chrupkie pszenne7 ziaren

obiad:

-kapuśniak z ziemniakami /woda, indyk udziec b/s, kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, majeranek, sól morska/  

-kasza jęczmienna, gulasz z fileta kurczaka /filet z kurczaka, cebula, czosnek, papryka slodka, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól morska/

-buraczki z chrzanem /buraki ćwikłowe, chrzan tarty, cukier trzcinowy, sól morska/

-surówka z pora i marchewki

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

CZWARTEK 17.10.2019

śniadanie:

-chleb pasterski pszenno-żytni,jogurtowy z masłem, filet z indyka, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2% kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kalarepka

II śniadanie:

-krem z kaszy manny /mleko 2%, woda, kasza manna pszenna/

-mus truskawkowy

obiad:

-zupa z fasoli Jaś z makaronem pszennym, jajecznym, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, fasoli Jaś, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, majeranek, sól morska/

-ziemniaki, schab duszony /schab b/k, cebula czosnek, papryka slodka, olej rzepakowy, pieprz ziołowy(gorczyca), mąka pszenna, sól morska/

-surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą /kapusta pekińska, kukurydza, papryka czerwona, oliwa
z oliwek/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

PIĄTEK 18.10.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą jaglaną /mleko 2%, kasza jaglana/, bułka kajzerka razowa  z masłem, pasta
z sera białego z ziel. ceb.

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-chleb szefa pszenno-żytni z masłem, pasztet warzywny z żurawiną /ciecierzyca gotowana 40%, cebula, woda, olej rzepakowy, żurawina suszona 6,2% (żurawina suszona, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), skrobia kukurydziana, błonnik (grochowy, bambusowy), sól morska, aromaty naturalne, przyprawy (gorczyca), kurkuma.

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym pszennym, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, soczewica czerwona, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól morska/,

-ziemniaki, kotlet mielony z dorsza /ryba dorsz, weka pszenna,  jajka, bułka tarta pszenna,  sól morska, olej rzepakowy/

-marchewka gotowana /marchewka, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

PONIEDZIAŁEK 07.10.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami orkiszowymi /mleko 2%, pł. orkiszowe/, chleb graham pszenny
z masłem, dżem truskawkowy słodzony zagęszczonym sokiem jabłkowym

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-chleb mączny pszenno-żytni z masłem, pasta z makreli, pomidor

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-barszcz czerwony z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-makaron pszennym, jajeczny z serem białym, masełkiem, cukrem trzcinowym

-kiwi

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 08.10.2019

śniadanie:

-chleb półmetrowy pszenno-żytni z masłem, parówka z cielęciną, ketchup łagodny

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem, cukrem trzcinowym

-jogurt naturalny

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

Obiad:

-rosół z makaronem pszennym, jajecznym, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, brokuły, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, sól morska/  

-ziemniaki, udka z kurczaka pieczone /kurczak udka b/s, czosnek, papryka słodka, oregano, bazylia,  olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty czerwonej /kapusta czerwona, cebula,  sok z cytryny, olej rzepakowy, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 09.10.2019

śniadanie:

-chleb orkiszowy z masłem, filet pieczony z indyka, sałata zielona

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarepka

II śniadanie:

-kisiel owocowy /mieszanka kompotowa, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-pieczywo chrupkie żytnie

-gruszka

obiad:

-zupa pomidorowa z ryżem naturalnym, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, gulasz wołowy /mięso wołowe, cebula, czosnek, olej rzepakowy, pieprz ziołowy(gorczyca) sól morska/

-marchewka tarta z chrzanem /marchewka, chrzan tarty, jogurt naturalny, cukier trzcinowy/

-naturalny sok jabłkowy

 

CZWARTEK 10.10.2019

śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, kiełbasa małopolska wp., ogórek kiszony

-bawarka /mleko 2%, herbata czarna, woda, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-twarożek z sera białego z brzoskwiniami

-wafle zbożowo-ryżowe

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

Dzieci z gr 4 i 5 na wycieczkę otrzymują drożdżówkę z serem i wodę mineralna niegazowaną

obiad:

-krupnik z kaszą jęczmienną, z. pietr. /indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, pory, lubczyk, sól morska/

-ziemniaki, filet z indyka pieczony /filet z indyka, cebula czosnek, papryka słodka, olej rzepakowy, pieprz ziołowy(gorczyca) sól morska/

-surówka z kapusty kiszonej /kapusta kiszona, cebula, marchewka, oliwa z oliwek/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 11.10.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kuleczkami wielozbożowymi /mleko 2%, kuleczki wielozbożowe/, bułka grahamka   z masłem, pasta z sera białego z czosnkiem

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-banan

-napój sojowy czekoladowy

obiad:

-zupa ogórkowa z ryżem białym, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, majeranek, sól morska/,

-ziemniaki, filet z morszczuka smażony /ryba morszczuk, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna,  sól morska, olej rzepakowy/

-sałata lodowa z pomidorem, papryką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

PONIEDZIAŁEK 30.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą jaglaną /mleko 2%, kasza jaglana/, chleb orkiszowy z masłem, pasta z jajek z ziel. ceb., pomidor

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, ser żółty, papryka kolorowa

-herbata malinwoda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa kapuśniak z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, majeranek,  kminek,  sól morska/  

-leniwe kluseczki z serem białym /mąka pszenna, ser bialy, ziemniaki, jajka, sól morska/,
z masełkiem, cukrem trzcinowym

-jabłko

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 01.10.2019

śniadanie:

-chleb z łopaty pszenno-żytni z masłem, filet z kurczaka pieczony, ogórek świeży

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-budyń waniliowy /mleko 2%, żółtka jaj, mąka ziemniaczana,cukier wanilinowy, cukier trzcinowy/

-śliwki węgierki

Obiad:

-zupa brokulowa z ryżem białym, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, brokuły, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana 18%, lubczyk, sól morska/  

-ziemniaki, kotlet z fileta indyka /filet z indyka, mąka pszenna, jajka, bulka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 02.10.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki razowy pszenno-żytni z masłem, kiełbasa krakowska wp.-wołowa, papryka kolorowa

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-gruszka

II śniadanie:

-twarożek domowy z sera białego z rzodkiewką, z.ceb.

-wafle ryżowe z pestkami dyni

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym pszennym, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, soczewica czerwona, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól morska/  

-makaron pszenny z sosem bolońskim /cielęcina, mięso wp., olej rzepakowy, passata pomidorowa, czosnek, oregano, bazylia, sól morska/

-naturalny sok jabłkowy

 

CZWARTEK 03.10.2019

śniadanie:

-chleb szefa pszenno-żytni z masłem, szynka z indyka, sałata zielona

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kalarepka

II śniadanie:

-jogurt naturalny, brzoskwinie, rodzynki

-ciasteczka owsiane /mąka pszenna, płatki owsiane, jajka, cukier/

obiad:

-zupa jarzynowa z ziemniakami, z. pietr. /indyk udziec b/s, kalafiory, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, śmietana 18%, lubczyk, sól morska/

-kasza gryczana, zrazy /mięso wołowe, mięso wieprzowe, weka pszenna, jajka, cebula czosnek, olej rzepakowy, pieprz ziołowy(gorczyca) sól morska/ w sosie chrzanowym /woda, bulion warzwyny, chrzan tarty, mąka pszenna, śmietana 18%/

-sałatka z ogórka kiszonego

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 04.10.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi /mleko 2%, płatki jęczmienne/, chleb słoneczny z siemieniem lnianym i ziarnami słonecznika z masłem, miód wielokwiatowy

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-pomidorki koktajlowe

II śniadanie:

-ciasto marchewkowe /marchewka, mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, mleko 2%, cukier trzcinowy, cynamon, sól morska/

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa z fasoli Jaś z makaronem pszennym, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, majeranek, sól morska/,

-ziemniaki, filet z miruny pieczony w warzywach /ryba miruna, marchewka, seler, cebula, sok
z cytryny, olej rzepakowy/

-buraczki tarte /buraki ćwikłowe, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 23.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/, chleb słoneczny
z siemieniem lnianym i ziarnami słonecznika pszenno-żytni z masłem, pasta z sera białego
z czosnkiem, pomidor

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-chleb wiejski, mączny pszenno-żytni z masłem, pasta z szprotek z ziel. ceb., ogórek kiszony

-herbata miętowa  /woda, herbata miętowa cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa pomidorowa z ryżem białym, zabielana, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/  

-ziemniaki, jajko sadzone, fasolka szparagowa zielona gotowana

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 24.09.2019

śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, filet z indyka, sałata zielona

-bawarka /mleko 2%, woda, herbata czarna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-kisiel jeżynowy /jeżyny, woda, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-kleks z jogurtu naturalnego

-wafle ryżowe z pestkami dyni

Obiad:

-barszcz biały z ziemniakami, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, zakwas barszczu pszenny razowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana 18%, sól morska/  

-kasza gryczana, cielęcina duszona /cielęcina, cebula, czosnek, papryka słodka, majeranek, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z ogórka kiszonego z papryka kolorową

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 25.09.2019

śniadanie:

-chleb żytnio-pszenny z masłem, szynka pieczona wp., ogórek świeży

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kalarepka

II śniadanie:

-paruchy drożdżowe z truskawką /mąka pszenna, mleko 2%, jajko, cukier, drożdże/

-mus jagodowy /jagody leśne, cukier trzcinowy/

obiad:

-krupnik z kaszą jęczmienną, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  sól morska/  

-ziemniaki, filet pieczony /filet z kurczaka b/s, bazylia, oregano, papryka slodka, czosnek, olej rzepakowy, sól morska/,

-surówka z kapusty kiszonej z marchewką, cebulą, oliwą z oliwek

-naturalny sok jabłkowy

 

CZWARTEK 26.09.2019

śniadanie:

-chleb graham  pszenny z masłem, szynka z kurczaka, ogórek kiszony

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-jabłko

II śniadanie:

-pieczywo chrupkie 7 ziaren /pszenica, żyto, jęczmień/

-koktajl truskawkowy /kefir naturalny, śmietana 12%, truskawki, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa grochowa z makaronem pszennym z pełnego ziarna, z. pietr. /indyk udziec b/s, groch łuskany, marchew, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, sól morska/

-ziemniaki, klopsiki wp-wołowe w sosie pomidorowym /mięso wołowe, mięso od szynki wp. jajko, bułka pszenna, cebula, czosnek, pieprz ziołowy (gorczyca), mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól morska/

-sałata lodowa z pomidorem, papryką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 27.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami owsianymi /mleko 2%, płatki owsiane/, bagietka pszenna
z masłem, ser żółty, pomidor

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-sałatka owocowa /banan, pomarańcza, melon, kiwi, brzoskwinie, rodzynki/

-paluchy kukurydziane

obiad:

-zupa grysikowa z kaszą manną pszenną, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól morska/,

-naleśniki z serem białym/dżemem truskawkowym /mąka pszenna, mleko 2%, jajka, cukier trzcinowy, olej rzepakowy/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

PONIEDZIAŁEK 16.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi /mleko 2%, płatki jęczmienne/, chleb z łopaty pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek z ziel. ceb.,

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-chleb żytni z masłem, pasztet wegański z żurawiną,

-herbata z cytryną  /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-śliwki węgierki

obiad:

-zupa jarzynowa z ziemniakami z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kalafiory, brokuły, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/  

-łazanki z kapustą /makaron pszenny, jajeczny, kapusta młoda, cebula, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 17.09.2019

śniadanie:

-chleb pasterski, jogurtowy, pszenno-żytni z masłem, filet z kurczaka pieczony, papryka kolorowa

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarepka

II śniadanie:

-ryż biały zapiekany z jabłkiem, cynamonem, cukrem trzcinowym

-kleks z jogutru naturalnego

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

Obiad:

-zupa grysikowa na rosole, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, kasza manna pszenna, sól morska/  

-ziemniaki, gulasz z fileta indyka /filet z indyka, cebula, czosnek, papryka słodka, oregano, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-mizeria ze świeżych ogórków z koperkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 18.09.2019

śniadanie:

-chleb szefa pszenno-żytni z masłem, kielbasa krakowska wp.-woł., ogórek kiszony

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-banan

-ciasteczka owsiane

-herbata z owoców leśnych

-dzieci z gr. 5 i 6 wyjeżdzające na wycieczkę otrzymują drożdżówkę z serem i wodę mineralną niegazowaną/

obiad:

-zupa krem z dyni z grzankami pszennymi, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, dynia, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, udka z kurczaka pieczone /udko z kurczaka b/s, czosnek, papryka slodka, oregano, bazylia, olej rzepakowy, sól morska/,

-surówka z kapusty pekińskiej z papryką, pomidorem, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

CZWARTEK 19.09.2019

śniadanie:

-chleb słowiański pszenno-żytni z masłem, szynka z indyka, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-kasza jaglana z owocami /kasza jaglana, mleko 2%, woda, brzoskwinie, borówki amerykańskie, cukier trzcinowy/

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna cytryna cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa ze świeżej fasoli Jaś z makaronem pszennym z pełnego ziarna, z. pietr. /indyk udziec b/s, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, sól morska/

-ziemniaki, mięso od szynki pieczone /mięso wieprzowe, kminek, majeranek, pieprz ziolowy /gorczyca/ cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól morska/

-buraczki z chrzanem /buraki ćwikłowe, chrzan tarty, cukier trzcinowy, sól morska/

-surówka z selera z jabłkami, rodzynkami /seler, jabłko, rodzynki, jogurt naturalny/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

PIĄTEK 20.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kuleczkami wielozbożowymi, czekoladowymi, chleb orkiszowy z masłem, dżem truskawkowy

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-pomidorki koktajlowe

II śniadanie:

-bułka kajzerka pszenna z pastą z ryby z serem białym, z.ceb.

-herbata  z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-melon

obiad:

-zupa ogórkowa z ryżem naturalnym, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/,

-pierogi ruskie /mąka pszenna, mąka orkiszowa, jajka, ser bialy, ziemniaki, sól morska/
z masełkiem, cebulką

-marchewka tarta z jabłkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

PONIEDZIAŁEK 09.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/, chleb orkiszowy
z masłem, pasta z sera białego z ziel. ceb.,

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-marchewka

II śniadanie:

-chleb wiejski mączny pszenno-żytni z masłem, pasta z makreli, ogórek malosolny

-herbata miętowa  /woda, herbata miętowa, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa kalafiorowa z ryżem, białym z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kalafiory, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/  

-ziemniaki, jajko sadzone, szpinak /szpinak, czosnek, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 10.09.2019

śniadanie:

-chleb słoneczny wieloziarnisty pszenno-żytni z masłem, parówka z cielęciną, ketchup łagodny

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-melon

II śniadanie:

-koktaj jagodowy /kefir naturalny, śmietana 12%, jagody leśne, cukier trzcinowy/

-wafle ryżowe

Obiad:

-krupnik z kaszą jęczmienną, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól morska/  

-ziemniaki, schab duszony schab b/k, cebula, czosnek, papryka słodka, oregano, mąka pszenna,  olej, rzepakowy, sól morska/

-kapusta młoda gotowana /kapusta młoda, cebula, z.pietr, koper, z.ceb., sól morska, mąka pszenna/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 11.09.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, filet z indyka, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarepka

II śniadanie:

-kisiel truskawkowy /woda, truskawki, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-kleks z jogurtu naturalnego

-śliwki

obiad:

-barszcz czerwony z ziermniakami, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sok z cytryny, sól morska/  

-makaron pszenny z sosem bolońskim /mięso wołowe b/k, cebula, czosnek, passata pomidorowa, oregano, olej rzepakowy, sól morska/,

-naturalny sok jablkowy

 

CZWARTEK 12.09.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, szynka staropolska wp., salata zielona

-bawarka /mleko 2%, woda, herbata czarna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-napój sojowy czekoladowy

-pieczywo chrupkie żytnie

-jabłko

obiad:

-zupa koperkowa z ryżem naturalnym, z. pietr. /indyk udziec b/s, koper, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-ziemniaki, klops pieczony /mięso wieprzowe, mięso z indyka, filet z indyka, cebula, czosnek, bułka pszenna, jajka, olej rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta z chrzanem, jogurtem naturalnym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 13.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą jaglaną, chleb graham pszenny z masłem, pasta z jajek z ziel. cebulką

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-nektarynka

II śniadanie:

-twarożek z sera białego z rzodkiewką

-chałka pszenna z masłem

obiad:

-zupa grochowa z makaronem pszennym, jajecznym, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, groszek łuskany, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, majeranek, sól morska/,

-ziemniaki, filet z dorsza smażony /ryba dorsz, sok z cytryny, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z sałaty lodowej z pomidorem, papryką kolorową, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

PONIEDZIAŁEK 02.09.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek z ziel. ceb.,

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa szynkowa wp., sałata zielona

-herbata miętowa  /woda, herbata miętowa, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa jarzynowa z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kalafiory, brokuły, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  sól morska/  

-makaron pszenny, jajeczny z serem białym, masełkiem, cukrem trzcinowym

-mus truskawkowy

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 03.09.2019

śniadanie:

-chleb razowy pszenno-żytni z masłem, filet z kurczaka pieczony, pomidor malinowy

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-ryż biały zapiekany z jabłkiem, cynamonem, cukrem trzcinowym

-kleks z jogurtu naturalnego

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

Obiad:

-krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym pszennym, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, soczewica czerwona, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula,  sól morska/  

-ziemniaki, filet z indyka duszony /filet z indyka, cebula, czosnek, papryka słodka, oregano, mąka pszenna,  olej, rzepakowy, sól morska/

-mizeria ze świeżych ogórków z koperkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 04.09.2019

śniadanie:

-chleb z łopaty pszenno-żytni z masłem, szynka z indyka, papryka kolorowa

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarepka

II śniadanie:

-budyń waniliowy /mleko 2%, mąka ziemniaczana, żółtka jaj, cukier wanilinowy, cukier trzcinowy/

-winogrona jasne

obiad:

-zupa ogórkowa z ziemniakami, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-kasza jęczmienna, gulasz wołowy /mięso wołowe b/k, cebula, czosnek, papryka slodka, oregano, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól morska/,

-marchewka tarta z jabłkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 05.09.2019

śniadanie:

-chleb Helios wieloziarnisty pszenno-żytni z masłem, polędwica wp., ogórek malosolny

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-pomidorki koktajlowe

II śniadanie:

-sałatka owocowa /banan, pomiarańcza, kiwi, nektarynka, melon, rodzynki/

-wafle ryżowe

obiad:

-zupa ze świeżej fasoli Jaś z makaronem pszennym pełnoziarnistym, z. pietr. /indyk udziec b/s, fasola Jaś, marchewka, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, majeranek, sól morska/

-ziemniaki, kotlet z kurczaka /filet z kurczaka, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-buraczki tarte z chrzanem /buraki ćwikłowe, chrzan tarty, cukier trzcinowy, sól morska/

-surówka z pora z jogurtem naturalnym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 06.09.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka grahamka pszenna z masłem, miodem wielokwiatowym

-jabłko

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

II śniadanie:

-krem z kaszy manny /mleko 2%, woda, kasza manna pszenna, sól morska/

-mus jagodowy /jagody leśne, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa pomidorowa z ryżem naturalnym, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/,

-ziemniaki, filet z miruny pieczony /ryba miruna, sok z cytryny, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką kolorową, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 26.08.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą jaglaną, chleb graham pszenny z masłem, pasta z jajek z ziel. ceb., papryka kolorowa

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

II śniadanie:

-chleb szefa pszenno-żytni z masłem, pasta z sardynek, ogórek świeży

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa barszcz biały z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, zakwas barszczu pszenny razowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, majeranek, sól morska/  

-naleśniki z serem białym/dżemem truskawkowym /mąka pszenna, jajko, mleko 2%, cukier trzcinowy, cukier wanilinowy, olej rzepakowy, sól morska/

-polewa z jogurtu naturalnego

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 27.08.2019

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, filet z indyka wędzony, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kalarepka

II śniadanie:

-rmakaron pszenny z koktajlem truskakowym /kefir naturalny, śmietana 12%, truskawki, cukier trzcinowy/

Obiad:

-zupa krupnik, z.pietr  /woda, indyk udziec b/s, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, kasza jęczmienna, sól morska/  

-ziemniaki, cielęcina duszona /cielęcina, cebula, czosnek, papryka słodka, majeranek, mąka pszenna,  olej, rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta z jabłkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 28.08.2019

śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, kielbasa krakowska wp-wołowa, sałata zielona

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-galaretka owocowa

-kleks  z jogutru naturalnego

-borówka amerykańska

obiad:

-zupa barszcz czerwony z ziemniakami, z. pietr /woda, indyk udziec b/s, buraki ćwiklowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,, sól morska/  

-kasza gryczana, gulasz z ikurczaka /filet z kurczaka, cebula, czosnek, papryka slodka, oregano, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól morska/,

-sałatka z ogórka małosolnego

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 29.08.2019

śniadanie:

-chleb wiejski mączny pszenno-żytni z masłem, szynka z kurczaka, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-jabłko

II śniadanie:

-twarożek z sera białego z rzodkiewką

-chrupki kukurydziane

-herbata miętowa /woda, herbata miętowa, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa koperkowa z ryżem, z. pietr. /indyk udziec b/s, koper, marchewka, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-ziemniaki, filet z indyka pieczony /mięso z fileta indyka, czosnek, papryka slodka, olej rzepakowy, sól morska/

-brokuły gotowane

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

PIĄTEK 30.08.2019

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą manną pszenną, chleb pasterski pszenno-żytni, jogurtowy z masłem, pasta z sera białego z ziel. ceb

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewka

II śniadanie:

-kisiel owocowy /mieszanka owoców jagodowych, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-nektarynka

obiad:

-zupa pomidorowa z makaronem pszennym, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/,

-ziemniaki, kotlet mielony z ryby /ryba dorsz, ryba miruna, weka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-sałatka z kapusty pekińskiej z marchewką, cebulką, oliwą z oliwek

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 


Ostatnia aktualizacja: 2020-01-08