To takie proste!
Przedszkole Samorządowe nr 176
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

 

 

PONIEDZIAŁEK 24.09.2018

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko 2%, płatki kukurydziane/, chleb tygrys wieloziarnisty pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek ze szczypiorkiem, pomidor

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, filet wędzony z indyka, ogórek świeży

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-brzoskwinia

obiad:

-zupa barszcz biały z ziemniakami, zabielany, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, zakwas barszczu marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, majeranek, sól morska/  

-leniwe kluseczki z serem białym /mąka pszenna, ser biały, ziemniaki, jajko, sól morska/
z masełkiem, cukrem trzcinowym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 25.09.2018

śniadanie:

-chleb graham pszenny z masłem, kiełbasa szynkowa wieprzowa, sałata zielona

-kawa z mlekiem //mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kalarepka

II śniadanie:

-kisiel owocowy /woda, mieszanka owocowa, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-kleks z jogurtu naturalnego

-banan

-chrupki kukurydziane

obiad:

-zupa koperkowa z ryżem naturalnym /woda, udziec z indyka b/s, koper, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, kotlet z indyka /filet z indyka, mąka pszenna, jajko, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką czerwoną, oliwą z oliwek/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 26.09.2018

śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni z masłem, filet z kurczaka pieczony, pomidor

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-nektarynka

II śniadanie:

-bułka razowa pszenna z masłem, miód lipowy

-bawarka /mleko 2%, woda, herbata czarna, cukier trzcinowy/

-jabłko

obiad:

-zupa kapuśniak z ziemniakami /udziec z indyka, kapusta młoda, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, majeranek, liść laurowy, sól morska/  

-kasza gryczana, gulasz cielęcy /cielęcina, cebula, czosnek, mąka pszenna, papryka slodka, pieprz ziołowy, olej rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta z chrzanem /marchewka, chrzan tarty, jogurt naturalny, cukier trzcinowy/

-surówka z pora

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 27.09.2018

śniadanie:

-chleb słowiański pszenno-żytni z masłem, szynka wieprzowa naturalna, papryka czerwona

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-morela

II śniadanie: 

-gruszka z kremie waniliowym /mleko 2%, żółtka jaj, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-ciastka owsiane /owies, mąka pszenna, jajka/

Obiad:

-zupa kalafiorowa z  makaronem pszennym, z pełnego ziarna, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kalafiory, marchewka, pietruszka, seler, pory, cebula, lubczyk, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-ziemniaki, udka z kurczaka pieczone /udka z kurczaka b/s, czosnek, papryka słodka, oregano ziołowy, olej rzepakowy, sól morska/

-mizeria ze śmietaną 12%

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

PIĄTEK 28.09.2018

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami orkiszowymi /mleko 2%, płatki orkiszowe/, chleb żytni z masłem,
ser biały, rzodkiewka

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-melon

II śniadanie:

-ryż z koktajlem malinowym /kefir naturalny, maliny, cukier trzcinowy/

obiad:

-zupa grochowa z grzankami pszennymi /udziec z indyka b/s, groch łuskany, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, sól morska/

-ziemniaki, filet z miruny smażony /ryba miruna, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól/

-sałatka z kapusty czerwonej /kapusta czerwona, cebula, sok z cytryny, sól morska, olej rzepakowy/

-naturalny sok jabłkowy

 

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 17.09.2018

śniadanie:

-chleb półmetrowy pszenno-żytni z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-chleb razowy pszenno-żytni z masłem, szynka staropolska wieprzowa, ogórek kiszony

-bawarka /mleko 2%, woda, herbata czarna, cukier trzcinowy/

-gruszka

obiad:

-zupa jarzynowa z ryżem białym, zabielana, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, kalafiory, brokuły marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól/  

-ziemniaki, jajko sadzone, szpinak /szpinak, czosnek, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 18.09.2018

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi /mleko 2%, płatki jęczmienne/, chleb żytni z masłem,
ser żółty, papryka czerwona

-herbata malinowa /woda, herbata malinowa, cukier trzcinowy/

-śliwki

II śniadanie:

-ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem, cukrem trzcinowym

-pierzynka z jogurtu naturalnego

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cukier trzcinowy, cytryna/

obiad:

-zupa pomidorowa z kaszą jaglaną /woda, udziec z indyka b/s, passata pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, klops pieczony /mięso wieprzowe, mięso wołowe, jajko, bułka pszenna, cebula, czosnek,  olej rzepakowy, sól morska/

-kapusta młoda gotowana /kapusta młoda, cebula, mąka pszenna, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 19.09.2018

śniadanie:

-chleb wiejski mączny pszenno-żytni z masłem, szynka z kurczaka, sałata zielona

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-jabłko

II śniadanie:

-chleb pszenny z masłem, twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem

-herbata truskawkowa /woda, herbata truskawkowa, cukier trzcinowy/

-winogrona

obiad:

-zupa pieczarkowa z ziemniakami /udziec z indyka, pieczarki, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól/  

-kasza kuskus pszenna, gulasz z fileta indyka /filet z indyka, czosnek, papryka słodka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól/

-sałatka z ogórka małosolnego

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 20.09.2018

śniadanie:

-chleb z łopaty pszenno-żytni z masłem, kiełbasa galicyjska indyczo-wieprzowa, ogórek świeży

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kalarepka

II śniadanie: 

-sałatka owocowa /banan, brzoskwinia, mandarynka, gruszka, melon, rodzynki/

-kleks z jogurtu naturalnego

-pieczywo chrupkie żytnie

Obiad:

-zupa rosół z makronem pszennym, jajecznym, z. pietr. /woda, kurczak, marchewka, pietruszka, seler, pory, cebula, lubczyk, sól morska/

-ziemniaki, bitki wołowe /mięso wołowe b/k, cebula, czosnek, papryka słodka, pieprz ziołowy, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól/

-buraczki z chrzanem /buraki ćwikłowe, chrzan tarty, cukier trzcinowy/

-surówka z selera z jabłkiem /seler, jabłko, sok z cytryny, jogurt naturalny/

-naturalny sok jabłkowy

 

PIĄTEK 21.09.2018

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą manną /mleko2%, kasza manna pszenna/, chleb graham pszenny
z masłem, ser biały, papryka czerwona

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-jabłko

II śniadanie:

-chleb orkiszowy  z masłem,  dżemem morelowym słodzonym zagęszczonym sokiem jabłkowym

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-arbuz

obiad:

-zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym pszennym /udziec z indyka b/s, dynia, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, śmietana 18%, sól morska/

-ziemniaki, filet z morszczuka smażony /ryba morszczuk, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól/

-bukiet warzyw gotowany/marchewka, kalafior, brokuł/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 


Ostatnia aktualizacja: 2018-09-20