To takie proste!
Przedszkole Samorządowe nr 176
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 23.04.2018

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko2%, płatki kukurydziane/, chleb pszenny z masłem,
kiełbasa galicyjska indyczo-wieprzowa, pomidor

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki do chrupania

II śniadanie:

-chleb Helios wieloziarnisty pszenno-żytni z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-kalarepka

obiad:

-zupa barszcz czerwony z ziemniakami, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka, seler, por, mąka pszenna, śmietana 18%, sok z cytryny, sól morska/

-makaron pszenny, jajeczny z serem białym, masełkiem, cukrem trzcinowym, cukrem wanilinowym

-naturalny sok jabłkowy

 

WTOREK 24.04.2018

śniadanie:

-chleb półmetrowy pszenno-żytni z masłem, szynka staropolska wieprzowa, papryka czerwona

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarepka

II śniadanie:

-kisiel owocowy /mieszanka owoców jagodowych, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-kleks śmietankowy

-pomarańcza

-pieczywo razowe pszenne

obiad:

-zupa pomidorowa z ryżem, pietr. /woda, udziec z indyka b/s, przecier pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/  

-ziemniaki, kotlet z indyka /filet z indyka, mąka pszenna, jajko, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-mizeria z jogurtem naturalnym, koperkiem

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 25.04.2018

śniadanie:

-chleb myślenicki pszenno-żytni z masłem, filet z indyka pieczony, pomidor

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kakao naturalne/

-jabłko

II śniadanie:

-bułka kajzerka grahamka pszenna z masłem, pasta z jajek /jajka, rzodkiewka, jogurt naturalny, z.ceb., sól morska/

-herbata miętowa / woda, herbata miętowa, cukier trzcinowy/

-kiwi

obiad:

-zupa ogórkowa z ziemniakami, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-kasza gryczana, gulasz cielęcy /cielęcina, papryka słodka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-marchewka tarta

-fasolka szparagowa żółta gotowana

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

CZWARTEK 26.04.2018

śniadanie:

-chleb słowiański pszenno-żytni z masłem, szynka z indyka, ogórek kiszony

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-rzodkiewki

II śniadanie: 

-kasza manna /mleko 2%, kasza manna pszenna/

-mus z czarnej porzeczki

-banan

obiad:

-zupa koperkowa z ryżem naturalnym, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, koper, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%,  lubczyk, sól morska/  

-ziemniaki, filet z kurczaka pieczony /filet z kurczaka, czosnek, papryka słodka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól morska/

-sałata zielona ze śmietaną

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

PIĄTEK 27.04.2018

śniadanie:

-zupa mleczna z płatkami orkiszowymi, chleb farmerski pszenno-żytni z masłem, pasta z sera białego z z. ceb.

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-mandarynka

II śniadanie:

-chleb pasterski pszenno-żytni jogurtowy z masłem, powidłami śliwkowymi

-bawarka /mleko 2%, woda, herbata czarna, cukier trzcinowy/

-marchewka

obiad:

-krupnik z kaszą jęczmienną, z. pietr  /woda, udziec z indyka b/s, marchew, pietruszka, seler, pory, sól morska/

-ziemniaki, ryba dorsz smażony /ryba dorsz, mąka pszenna, jajka, tymianek, olej rzepakowy, sok
z cytryny, sól morska/

-buraczki tarte /buraki ćwikłowe, sok z cytryny, cukier trzcinowy/

-surówka z selera z jabłkiem, jogurtem naturalnym

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

 


Ostatnia aktualizacja: 2018-04-22