To takie proste!
Przedszkole Samorządowe nr 176
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 25.06.2018

śniadanie:

-zupa mleczna z musli orkiszowym, chleb pszenny z masłem, pasta z jajek z ziel. cebulką

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-rzodkiewki

II śniadanie:

-chleb pasterski pszenno-żytni, jogurtowy z masłem, szynka z kurczaka, pomidor

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-kalarepka

obiad:

-zupa barszcz czerwony z ziemniakami, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna, śmietana 18%, sok z cytryny, sól morska/  

-leniwe kluseczki /mąka pszenna, ser biały, ziemniaki, jajko, sól morska/ z masełkiem

-nektarynka

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

WTOREK 26.06.2018

śniadanie:

-chleb zakopiański pszenno-żytni pasterski z masłem, kiełbasa małopolska wieprzowa, ogórek świeży

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-marchewka

II śniadanie:

-budyń waniliowy /mleko 2%, żółtka jaj, cukier wanilinowy, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-czereśnie

obiad:

-zupa koperkowa z ryżem /woda, udziec z indyka b/s, koper, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana 18%, mąka pszenna, sól morska/  

-ziemniaki, udka z kurczaka pieczone /udka z kurczaka b/s, czosnek, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól morska/

-sałata zielona z jogurtem naturalnym/ śmietaną 12%

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

ŚRODA 27.06.2018

śniadanie:

-chleb graham pszenny z masłem, filet z indyka pieczony, pomidor

-kakao /mleko 2%, kakao naturalne/

-arbuz

II śniadanie:

-ryż z koktajlem truskawkowym /kefir naturalny, śmietana 12%, truskawki, cukier trzcinowy/

obiad:

-barszcz biały z ziemniakami, z. pietr. /woda, indyk udziec b/s, zakwas barszczu, marchewka, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-spagetti z sosem bolońskim /makaron pszenny, jajeczny, mięso wieprzowe, cielęcina, filet z indyka, oregano, bazylia, sól morska, olej rzepakowy/

-sałatka z ogórka kiszonego  z papryką czerwoną

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

CZWARTEK 28.06.2018

śniadanie:

-chleb półmetrowy pszenno-żytni z masłem, kiełbasa galicyjska, ogórek świeży

-kawa z mlekiem /mleko 2%, kawa zbożowa z jęczmieniem, żytem/

-nektarynka

II śniadanie: 

-chleb słoneczny pszenno-żytni wieloziarnisty z masłem, ser żółty, pomidor

-herbata z owoców leśnych /woda, herbata z owoców leśnych, cukier trzcinowy/

-melon

Obiad:

-zupa brokułowa z makaronem pszennym z pełnego ziarna, z. pietr. /woda, udziec z indyka b/s, brokuły, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, lubczyk, śmietana 18%, sól morska/

-ziemniaki, kotlet schabowy /schab, mąka pszenna, jajka, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy, sól morska/

-kapusta młoda gotowana /kapusta młoda, marchewka, cebula, mąka pszenna, sól morska/

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

PIĄTEK 29.06.2018

śniadanie:

-zupa mleczna z kaszą manną /mleko 2%, kasza manna pszenna/, chleb orkiszowy
z masłem, ser biały, dżem truskawkowy

-herbata z cytryną /woda, herbata czarna, cytryna, cukier trzcinowy/

-kalarepka

II śniadanie:

-kisiel owocowy /mieszanka owoców jagodowych, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy/

-kleks z jogurtu naturalnego

-winogrona

obiad:

-zupa pomidorowa z kaszą jaglana, z. pietr  /woda, udziec z indyka b/s, przecier pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, pory, mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska/

-ziemniaki, ryba miruna pieczona /ryba miruna, sok z cytryny, tymianek, sól morska/

-fasolka szparagowa gotowana

-kompot wieloowocowy /woda, truskawka, czarna porzeczka, aronia, śliwka, cukier trzcinowy/

 

 

 

Woda źródlana dostępna do picia dla dzieci na każdej sali zabaw.

 

 

Alergeny zaznaczono pogrubioną czcionką.

 

 

 


Ostatnia aktualizacja: 2018-06-24